KNX integraties voor professionelen

Experts in KNX

DC-Techniek begeleidt en helpt elektriciteitsinstallateurs, HVAC installateurs en studiebureau’s van A tot Z in KNX. Wij helpen jullie met het maken van de calculatie, het ontwerp, programmatie en intergratie van de volledige KNX installatie. De volledige installatie van de materialen wordt door jullie eigen mensen of onderaannemers uitgevoerd. DC-Techiek kan voor u de juiste materialen aankopen en leveren.

Na de uitgevoerde installatie start DC-Techniek met de programmatie en integratie van het GBS (gebouw beheer systeem).

KNX domotica

KNX is een communicatieprotocol dat wordt gebruikt om installaties en apparaten te koppelen maar ook te automatiseren. KNX is wereldwijd erkend als standaard voor woningautomatisering en gebouwautomatisering.
Dit is zéér uiteenlopend. Het kan gaan van verlichting tot verwarming, maar ook beveiliging en ventilatie, of audio en video tot slimme energiemeters.
DC-Techniek helpt je installatiebedrijf om een uitstekende, innovatieve en technisch werkende installatie uit te tekenen. Betrek ons daarom reeds van in begin in de ontwerpfase.

KNX IOT

KNX zit ingebakken in alle componenten en systemen van fabrikanten die zich reeds bij KNX hebben aangesloten. Op dit moment zijn er wereldwijd zo’n 500 bedrijven aangesloten. Al deze componenten kunnen onderling gekoppeld worden én dit ongeacht wie het product fabriceert. KNX is decentrale intelligentie die in elk gecertificeerd component aanwezig is. Als KNX system integrator kunnen wij alle componenten en systemen aansturen tot één geheel.

Tot wie richten wij ons?

Elektriciteit installateurs

Grote of kleine aannemers in elektriciteitswerken kunnen bij ons terecht voor advies of begeleiding voor een totale KNX installatie.

HVAC installateurs

HVAC installateurs helpen we graag om een vereenvoudigde bekabeling van hun sensoren te koppelen aan het gekozen gebouw beheer systeem (GBS).

Studiebureau’s

Studiebureau’s gebruiken de expertise van DC-Techniek vanaf hun ontwerpfase om de volledige technieken te regelen via KNX.

Werkwijze

1

Calculatie

Als KNX integrator is het belangrijk dat DC-Techniek reeds betrokken is bij een project vanaf de calculatie. We helpen je met het maken van een correcte calculatie zodat je steeds je budget onder controle hebt.

2

Ontwerp

Op basis van de calculatie of studie gaan wij aan de slag om het volledige KNX ontwerp uit te tekenen.

3

Aankoop materialen & uitvoering

Bij een uitgebreide studie bezorgt DC-Techniek je een compleet overzicht van de nodige materialen. Deze kunnen door ons aangeleverd worden. Je eigen personeel of team van onderaannemers gaat aan de slag om de effectieve installatie en plaatsing op de werf uit te voeren. DC-Techniek programmeert alle KNX componenten. Tijdens dit hele proces geven wij een uitgebreide ondersteuning.

4

Programmering & testing

Als de installatie werkzaamheden zijn uitgevoerd volgt de programmatie. DC-Techniek gaat aan de slag met de KNX programmatie om alle systemen en componenten onderling met elkaar te verbinden en te koppelen. Het uitgetekende ontwerp komt tot leven. Tijdens en na de programmatie wordt alles uitvoerig getest.

Wie is DC-Techniek?

DC-Techniek is opgericht door Gunther Vanstraelen. DC-Techniek verzorgt alle oplossingen voor KNX installaties. Dit gaat van het programmeren van KNX voor kleine private woningen tot grote gebouwen waar een totaal integratie vereist is.

 

DC-Techniek is gecertificeerd KNX Partner.